Monday, December 13, 2010

Zerde tatlısı

son günlerde adından sıkça söz edilen zerde tatlısını yapmak aslında son derece kolay
Malzemeler
•  1 Çay Bardağı Pirinç
•  2 Su Bardağı Toz Şeker
•  1 Kaşık Nişasta
•  5 Su Bardağı Su
•  1 Tutam Safran (Çay Kaşığının Ucunda)
•  1 Tutam Zerdeçal
•  Fındık, Fıstık, Üzüm (Üzerine)
•   Nar Tanesi, Tarçın Tozu
•  Ağartılmış Badem
Yapılışı
1-    5 bardak su içerisine yıkanmış pirinç ka­tılır. Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılarak kaynatmaya de­vam edilir.
2-   Suda ıslatılıp eritilmiş safran, zerdeçal (Safran bulunmazsa yalnız bir tatlı kaşığı zerdeçal sıcak suda eritilerek kullanılıp haşlanan pirince dökülür. Kaynamaya bırakılır.
3-    Kaynamakta olan zerdenin içerisine ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilir tekrar bir iki taşım kaynatılır.
4-   Pişmesi tamamlanan zerde, servis kâselerine alınır. Üzerine dövülmüş fıstık, ağartılmış badem, tarçın nar taneleri,  kaynatılarak kabartılmış üzümü vs. ne istenirse serpiştiriliı Arzuya göre gül suyu da konulur
zerde tatlisi

No comments:

Post a Comment