son günlerde adından sıkça söz edilen zerde tatlısını yapmak aslında son derece kolay
Malzemeler
• 1 Çay Bardağı Pirinç
• 2 Su Bardağı Toz Şeker
• 1 Kaşık Nişasta
• 5 Su Bardağı Su
• 1 Tutam Safran (Çay Kaşığının Ucunda)
• 1 Tutam Zerdeçal
• Fındık, Fıstık, Üzüm (Üzerine)
• Nar Tanesi, Tarçın Tozu
• Ağartılmış Badem
Yapılışı
1- 5 bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır. Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılarak kaynatmaya devam edilir.
2- Suda ıslatılıp eritilmiş safran, zerdeçal (Safran bulunmazsa yalnız bir tatlı kaşığı zerdeçal sıcak suda eritilerek kullanılıp haşlanan pirince dökülür. Kaynamaya bırakılır.
3- Kaynamakta olan zerdenin içerisine ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilir tekrar bir iki taşım kaynatılır.
4- Pişmesi tamamlanan zerde, servis kâselerine alınır. Üzerine dövülmüş fıstık, ağartılmış badem, tarçın nar taneleri, kaynatılarak kabartılmış üzümü vs. ne istenirse serpiştiriliı Arzuya göre gül suyu da konulur
No comments:
Post a Comment