Bu sıralar kabaklı pastalar çok revaçta. Herkezin dilinde çesit çesit tariflerle balkabağı pastaları var. Bu ban kabaklı pasta tarifi de bizden olsun
Gerekli malzemeler
1 kilogram bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım kakaolu pasta keki
Yarım paket bisküvi
1 tatlı kaşı tarçın
1 su bardağı ceviz
Üzeri için malzeme
Yeteri kadar ceviz ve yeşil fıstık
Krem şanti için malzeme
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Ekler Pastası, Havuç Pastası, Dondurmalı Pasta, Mozaik Pasta, Çilekli Pasta,
Yapılışı
Balkabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
Bir tencerenin içine küp küp doğranmış bal kabağını koyun ve üzerine toz şekeri serpip pişmesi için ocağa koyun
Bu sırada servis tabağına pasta çemberini koyun ve içine kakaolu pasta kekini yerleştirin
Pişmiş olan kabağın içine kırılmış cevizleri, ufalanmış bisküvileri ve tarçını koyup karıştırdıktan sonra kakaolu kekin üzerine karışımı boşaltın
Kaşıkla yayarak üzerini düzeltin ve soğuması için kenara kaldırın
Bu esnada krem şantiyi hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup çırpın
Soğumuş olan pastanın üzerine krem şantiyi resimdeki gibi sıkın
Krem şantinin üzerine kırılmış cevizlerle, yeşil fıstıkları serperek süsleyin
Son olarak da pastam çemberini çıkarın ve servis edin
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment