Monday, December 13, 2010

Çilekli parfe yapıyoruz

Bayılırım böyle meyveli hafif tatlılara. Hani günde 5 porsiyon yesem yerim çilekli parfe tatlısını.

Müthis bir tat. Eğer çilek mevsimi değilse marketlerde satılan dondurulmus çileklarden alarak yapabilirsiniz yada sera çileklerden alabilirsiniz.. Mevsiminde alınan çileklerle yapılan çilekli parfe tabiki daha güzel. Ama olsun sunum olarak aynı sonucu veriyor. Süper bir görüntüsü oluyo. Servis tabağı olarak kırmızı beyaz desenli bir tabak seçerseniz daha çok göze hitap ediyor.

Malzemeler:

1 kase çilek
2 su bardak süt
1,5 poşet kremşanti
1 paket labne peyniri
1 su bardak tozşeker
1 çay bardak antep fıstığı
1 paket vanilya

Yapılışı:

İlk olarak toz şanti ve süt çırpılarak krem şanti hazırlanır.
Daha sonra üzerine labne peynir, vanilya ve toz şeker eklenerek iyice çırpılır.
Çilekler minik minik doğranarak içerisine ilave edilir.
Parfe kalıplarına konularak buz dolabında 1 gece bekeltilir.
Kalıptan çıkan parfeler çilek dilimleri ve taze nane yaprakları ile süslenebilir.
Erimeden soğuk yenmesi tavsiye olunur.
Dondurma gibi lezzetli ama yapımı çok kolay olan hafif bir tatlı.
Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment