Malzemeler:
- 250 gr un elenmeyi unutmayın
- 4 adet yumurta sarısını bir kaseye ayırın
- 1 paket toz maya
- 20 gr toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram tereyağ
- 250 gram su
- 200 gram toz şeker
Hazırlanışı:
- Un, maya, toz şeker, margarin, yumurta sarısı tuz bütün bu malzemeleri bir derin kabın içinde karıstırın ve mermerin üzerinde 15 dakika yoğurun.
- Tatlıyı koyacağınız minik fırın kalıplarının içine yoğurdunuz hamuru koyun ve 15 dk kenara dinlenmek üzere alın.
- Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtılmıs fırına 20 dakika pismek üzere tatlılarınızı kablarıyla birlikte koyun.
- Tatlılar fırında piserken surubu hazırlayın.
- Fırından cıkardığınız pismis tatlıları sıcakken, ocakta kaynayan sıcak surubun içine atın ve surubu tamamen çekince kevgirle alın.
- Tepsiye sıraladığınız surublu tatlıları soğuttuktan sonra servis yapın.
No comments:
Post a Comment