Monday, December 13, 2010

Şam Sultan sarayı tatlısı

Malzemeler:
  • 250 gr un elenmeyi unutmayın
  • 4 adet yumurta sarısını bir kaseye ayırın
  • 1 paket toz maya
  • 20 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağ
Şerbeti için:
  • 250 gram su
  • 200 gram toz  şeker
Hazırlanışı:
  • Un, maya, toz şeker, margarin, yumurta sarısı tuz bütün bu malzemeleri bir derin kabın içinde karıstırın ve mermerin üzerinde 15 dakika yoğurun.
  • Tatlıyı koyacağınız minik fırın kalıplarının içine yoğurdunuz hamuru koyun ve 15 dk kenara dinlenmek üzere alın.
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtılmıs fırına 20 dakika pismek üzere tatlılarınızı kablarıyla birlikte koyun.
  • Tatlılar fırında piserken surubu hazırlayın.
  • Fırından cıkardığınız pismis tatlıları sıcakken, ocakta kaynayan sıcak surubun içine atın ve surubu tamamen çekince kevgirle alın.
  • Tepsiye sıraladığınız surublu tatlıları soğuttuktan sonra servis yapın.

No comments:

Post a Comment