Ne kadar güzel görünüyor değilmi? Hazır armut mevsimindeyken bence hemen alıp yapmalısınız
Malzemeler:
- Yarım su bardağı su
- 6 tane armut
- Yarım su bardağı toz şeker
- 8 yemek kaşığı kaymak
- 3 çorba kaşığı antep fıstık
- Tencereye suyu koyun ve kaynaması için bekleyin.
- Armutları yıkayın ve saplarını koparmadan soyun ardından 2 parça olarak kesin veçekirdeklerini yatakları ile birlikte armutu parçalamadan çıkarın ve kaynayan suyun içine 30 dakikalığına atın.
- 30 dakika sonra armutları suyun içinden kevgirle alın ve bu suyun içine sekeri atın 3 dakika kaynamasını bekleyin ve hemen ardından az önce çıkardığınız armutları tekrar atın ve armutlar yumsayana kadar pisirin.
- Armutları servis tabağına alın ve surubu 3 dakika kaynatarak koyulastırın ve armutların üzerine dökün.
- Armutlar soğuduğu zaman içlerine kaymağı koyun ve üzerine antep sıftığı serpin.
No comments:
Post a Comment