Malzemeler
• 4 Su Bardağı Süt L» 1 Fincan Pirinç Unu K 1 Fincan Nişasta
• 1 Su Bardağı Toz Şeker
• 1 Fiske Tuz
Yapılışı
1- Süt iyice kaynatılır. Şekeri konularak tekrar kaynatılır.
2- Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir.
3- Kaynayan şekerli sütten, birkaç kaşık pirinç unlu nişasta karışımına konularak karıştırılır. Bu karışım, kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Bir tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak muhallebi koyulaşıncaya kadar 20-30 dakika pişirilir.
4- Kalınca bir tepsiye hafif yağ sürülür. Pişen muhallebi 3 cm. kalınlığında düzgünce dökülür.
5- Harlı ateşte kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının kızarması sağlanır. Bu işlem yapılırken dikkat edilmesi gerekir.
6- Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. Bir süre buzdolabında bekletilir. Çıkartılınca kare şeklinde kesilir. Bir spatu-la ile dibi kazınarak alınıp, servis tabağına ters yüz edilerek konulur. Üzerine gül suyu dökülür.
Not: Kazandibi fırında pişirilirse, fırının yalnız altı yakılır ve kazandibinin altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur.
No comments:
Post a Comment