Künefe malzemeleri
200 gr tel kadayıf 250 gr tereyağı 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi 300 gr dil peyniriŞerbet için
4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2 damla limonun suyuÜzeri için
Vanilyalı dondurma Frenk üzümü Toz Antep fıstığı Nane yaprağı Künefe hazırlanışı
Künefe: Lezzet bayram sunumlarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma, frenk üzümü, nane yaprağı ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Künefe artık hazır, afiyet olsun
No comments:
Post a Comment