Eğer bol bol antep fıstığınız varsa afyon lokumunu hindistan cevizine buladıktan sonra birde antep fıstığınıa tamamen bulayın. Kesince yesil beyaz renk sıralaması cok güzel görünüyor. Yada resimde olduğu gibi bembeyaz afyon lokumunun üzerine 1 sıra yada 3 sıra antep fıstığı gezdirebilirsiniz. Parmaklarınızı yiyecekseniz garanti veriyorum :)
Malzemeler
• 1 lt. süt
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı şeker
• 1 paket vanilya
• 100 gr. margarin
• 1 paket damla sakızı
İçi İçin:
• 1 paket krem şanti
• 1 çay bardağı süt
• Antep fıstığı
• Hindistan cevizi
Yapılışı
1 kilo süt 3, kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir. 100 gr. margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir. Yağ eriyince ateşten alınır. 15 dk. mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol hindistancevizi serpilir. Pişirdiğimiz muhallebi dökülür. Düzgün bir şekilde yayılır. Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor. Soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile kremşanti çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor. Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstığı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz.
No comments:
Post a Comment