Malzemeler
•2 Kg. Bal Kabağı (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
•3 Su Bardağı Toz Şeker (750 Gr.)
Yapılışı (1)
•Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
•Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
•Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
•Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yapılışı (2)
•Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
•Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
•Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment