Monday, February 20, 2012

Ucuza ev dekorasyonu yapmanın yolları

Artık evinizde birşeyler değiştirmek istiyorsunuz ama bir türlü maddi durumunuz el vermiyor ise size ucuz ev dekorasyonu önerilerimiz var.
Evinizde sürekli yenilemek istediğiniz bir şeyler olacak. O halde hangi eşyalara fazla para harcamalı ya da hangilerini ucuzluktan almalısınız.
Kanepelerinize yatırım yapın:
Sade modeller her dekorasyon tarzına uyum sağlayabilir. Zigzag yaylı, kuş tüylü ya da elyaf dolgulu bir kanepeyi 10 – 15 yıl rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Aydınlatmalarda tasarruf:
Tasarıma önem veriyorsanız, piyasada hem uygun fiyatlı, hem de orjinalini aratmayan modeller bulmanız mümkün.
Perdede kalite:
Eğer salonunuzun odak noktasını pencereleriniz oluşturuyorsa, perdeleriniz için yatırım yapmalısınız. Solmayan kumaşlar ve bütçenizi zorlasa da dayanıklı, kolay bozulmayan ve kullanışlı bir asma sistem seçebilirsiniz.
Sehpanız için:
Koltuğun yanında kullanacağınız sehpanız için ekonomik davranabilirsiniz.
Yemek takımı için kalite:
Zarif, beyaz, poselen yemek takımını farklı renkte aksesuarlarla kombinleyerek her davette rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çatal bıçaklarda dayanıklılık:
Ucuz diye aldığınız çatal bıçaklar çabuk çizilir ve kolay bozulur. Özellikle 18/10 paslanmaz çelik takımları uzun yıllar bozulmadan kullanabilirsiniz.
Yemek masası ve sandalyeler:
Yemek masanız ve sandalyeleriniz için sağlam takımları tercih etmelisiniz. Sandalye ve masa yüksekliği, silinebilme kolaylığı da çok önemli.
Mutfağınıza tencere seçerken:
Bu konuda para harcamaktan çekinmeyin. Özellikle kalın alüminyum tabanlı çelik tencereler yüksek ısıya ve her tip pişirmeye dayanıklı olduklarından uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Servis takımları:
Silikon ya da çelik servis setleri için para harcamak istemiyorsanız, ahşap servis setlerini daha ekonomik bir fiyata bulabilirsiniz. Üstelik tencere ve tavalarınızı da çizilmekten kurtarabilirsiniz.
Yatak odasında kaliteli bir yatak:
Sağa sola dönerken gıcırdayan bir yatak kimsenin hoşuna gitmez. Oysa dayanıklı ağaçtan üretilen modelleri senelerce kullanabilirsiniz.
Doğru yastığı seçin:
Kaliteli bir yastıkla her zaman daha rahat uyursunuz. Baş ve boyun bölgesini destekleyen bir ergonomi ve uygun oranlar yastık seçiminde çok önemli.
Banyonuza seramik lavabo:
Kaliteli ve dayanıklı beyaz bir lavabo satın alırsanız, uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. Şimdilerde çok moda olan cam ya da diğer sıra dışı formlar çok çekici olsa da modası çok çabuk geçebiliyor. Uzun vadede masraftan kaçınmak istiyorsanız, bu modelleri tercih etmeyin.
Aksesuar alternatifleri:
Banyo aksesuarlarınız için ille de tasarım diyenlerden değilseniz, piyasada farklı fiyat aralıklarında, renkli, metal ya da seramik gibi değişik seçenekler bulabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment