Monday, February 20, 2012

Temizlik malzemeleri kullanımı ve önemli hususlar

Temizlik malzemesi kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli madde temizlik malzemesinin miktarıdır. Temizlenmesini istediğiniz bölgedeki kir, leke miktarına bağlı olarak kullanım yapılması çok önemlidir. Yeterli miktardan az malzeme kullanıldığında işlem başarılı olmadığı gibi gereksiz yere zaman kaybı da yaşanacaktır.
Bunun yanında gerektiği miktardan daha fazla temizlik malzemesi kullanımı da yanlıştır. Temizlik malzemelerinde verim almanın bir önemli noktası da suyun sıcaklığının iyi ayarlanmasıdır. Suyun sıcaklığının ayarlanması işlemi kirin derecesine, boyutuna göre ayarlanmalıdır.
Temizlik malzemeleri kullanımı
Temizlik malzemesinin kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da temizlik işleminde kullanılan suyun değiştirilme aralığıdır. Temizlik suyunun çok kısa aralıklarla suyun kirlenmesinin beklenmeden değiştirilmesi su sarfiyatının fazla olmasına neden olacaktır. Bunun yanında temizlik suyunun çok nadiren değiştirilmesi, suyun çok kirlenmesinin beklenmesi de olumlu bir davranış değildir.
Temizleme suyunun gereğinden fazla kirli olması temizliği sağlaması için kullanılan temizlik malzemesinin kendisinden beklenen faydaları, özelliği göstermesinin engelleyecektir. Bu da temizlik suyundan kar etme düşüncesinde olan veya üşengeçliğinden suyu değiştirmeyen kişinin hem fazla malzeme tüketmesine hem de boşuna zaman ve efor harcamasına neden olacaktır.
Temizlik malzemeleri kullanmadan önce kullanacağınız yüzeylerde bulunan temizlik sembolleri dikkat etmenizde fayda vardır.

No comments:

Post a Comment