Monday, February 20, 2012

Mor – Marshall boya renkleri

Marshall boya renkleri , Mavi-mor duygu rengidir, çok özel bir renktir, mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeler. Mor imparatorlukların, dinlerin, ölümün, cazibenin ve sevginin sembol rengi olarak yüzyıllar boyu kullanılmıştır. Mistikler, büyük sanatçılar, düşünürler, toplumları düşünce ve ideallerle yönlendirenler tarafından seçilir ve kullanılır.
Bu renk nedeni anlaşılmaz bir bütünlük ve birlik sağlar. Asaleti ve kendine güveni temsil eden mor yaratıcılık ve hoşgörü uyandırabileceği gibi unutkanlık ve sabırsızlık da yaratabilir. Kırmızı-mor tüm renklerin en zarifi kabul edilir. İdealizmi temsil eder ve saygı, minnettarlık ve sadakat kavramlarıyla bağlantılıdır.
Enerjisi anlayış ve olgunluğu getirir. İnsanlar arasında ayrım gözetmeyen bir yöneticilik anlayışı verir. Yumuşak, sıcak ve koruyucudur. Sevginin, şefkatin ifadesidir.Olumsuz yönleri üstünlük kurma isteği, egemen olma arzusu şeklinde belirebilir. Anlamsız gurura yol açabilir. Yanlış kullanımı sonucunda kendine güvensizlik duyguları ortaya çıkabilir.





Mor rengin dekorasyonda kullanımı
Mavi-morun, özellikle meditasyon odaları için uygun bir renktir.Bu rengin lavanta, leylak ve orkide tonlarının yatak odaları ve çalışma odalarında kullanılabilir, kendine güven duygusunu uyandıran bu rengin açık tonlarıyla hastanelerin bekleme odaları dekore edilebilir.
Kırmızı-mor yatak odalarında ve bina girişlerinde kullanılması uygundur. Güven verir. Saldırganlığı yok eder. Tamamlayıcısı yeşille birlikte kullanılabilir. Büroların, mutfak ve çalışma odalarının bu renge boyanması uygun değildir.
Mor rengin sağlık alanında kullanımı
Bedendeki tüm salgı bezleriyle ilişkilidir ve hormonal düzeni etkiler. Menenjit, beyin sarsıntısı, sara gibi hastalıklarda tedavi edicidir. Göz ve kulak rahatsızlıklarında kullanılır. Kan temizleyici özelliği vardır. Akciğer, kalp, karaciğer ve böbreklerin sağlığında rol oynar. İskelet yapısı üzerinde oldukça etkilidir.
Beyne giden kan miktarını arttırır ve sinir sistemini dengede tutar. Baş ağrısını, yüksek tansiyonu, sinir bozukluklarını kontrol altına alır.Hafıza kaybında, kalp çarpıntısında, mide sorunlarında etkilidir. Solunum sistemini, adrenalin salgısını ve böbreklerin çalışmasını ayarlar.

No comments:

Post a Comment