Saturday, February 4, 2012

2012 Eskimiş eşyalarınızı yenileyin

Merhaba yeni bir yazımızda daha blogumuzda sizlere bilgiler sunmaya çalışacağız.
Evinizde artık kullanmadığınız, atmak için kenara ayırdığınız ya da bodruma sakladığınız sandalyeleri ortaya çıkarma vakti...



Ufak tefek tamiratlarla yepyeni bir sandalyeye sahip olmak ister misiniz? O zamna hemen artık kullanmak istemediğiniz eski bir sandalye bulun ve aşağıdaki talimatları uygulamaya başlayın. İnanın sonuç sizi mutlu edecek...

Kurtlardan arındırın
Eski ahşapların pek çoğu az da olsa içinde kurt bulunduran minik delikler içerir. Çalışma yapmadan önce ahşap kurtlarını yok etmek için ilacı talimatına göre deliklere uygulayın. Delikleri ahşap macunu veya spatula kullanarak kapatın. Macun donduktan sonra zımparalayarak düzgün ve vernikten arınmış bir yüzey elde edin. Nemli bir süngerle zımpara tozlarını alın.


Boyayın
Arzu ettiğiniz bir akrilik boya ve sentetik fırça kullanarak tüm yüzeyi boyayın. Kuruduğundan emin olduktan sonra yüzeye bir kez daha zımpara yapın ve nemli süngerle zımpara tozlarından arındırın. İkinci kat boya uygulamasını da yaptıktan ve kuruttuktan sonra eskitme medyumu (tüm hobi evlerinde ve yapı marketlerde bulablirsiniz) ve fırça ile istediğiniz yerleri eskitebilirsiniz. Eskitme işlemini kuru fırça ile boya sürer gibi yapın. Kuruduktan sonra eski bir tel fırça yardımıyla daha doğal bir görünüm almasını sağlayın. Tüm yüzeyi vernikleyin.

Değiştirin
Oturma bölümüne gerekiyorsa elyaf ekleyerek döşemelik kumaştan yeni bir kılıp hazırlayın. Gerdirerek kumaşı oturulan bölümün alt kısmına zımba makinesi kullanarak sabitleyin.

Dikin
İskemlenizin arka bölümüne minik cepler dikin. Cepleri, diktiğiniz kurdelelerle iskemlenin yan bölümlerine bağlayın. Yeni sandalyeniz hazır bile, üstelik eskisinden daha şık ve modern.
Eskimiş eşyalarınızı yenileyin

No comments:

Post a Comment