Saturday, February 4, 2012

2012 Duvarlarınızı canlandırın !..

Merhaba yeni bir yazımızda daha blogumuzda sizlere bilgiler sunmaya çalışacağız.
Duvarlarınızın renginden memnunsunuz ama ufak ta olsa bir değişiklik istiyorsunuz... O halde bu yazı tam size göre...



Damga basın
Duvarlarınıza damga basarak basit ama şık uygulamalar yapabilirsiniz. Piyasada hazır olarak bulunan damgaları kullanabileceğiniz gibi süngerden kendinizde hazırlayabilirsiniz. Uygulama esnasında süngerin ıslak değil, nemli olmasına dikkat edin.

Duvar kağıdınızı renklendirin
Dokulu duvar kağıdınızı arzunuza göre duvar boyası ile renklendirerek, hem kirli duvar kağıdınızdan kurtulabilir hem de kendiliğinden oluşmuş dokulu hoş bir görsellik elde edebilirsiniz.

Bal peteği dokulu sünger rulo kullanın
Duvarlarınıza bal peteği şeklinde efekt uygulayabilirsiniz. Bunun için iki uyumlu renk boya seçin. Önce herhangi bir duvar rulosu ile uygulama alanını boyayın. Kuruması için bir süre bekleyin. Daha sonra mercan rulo ve ikinci renginizle efekt oluşturun. Delikli mercan rulo, Bauhaus.

Düzgün şeritlerle modern görünüm
Şerit yapma aparatı kullanarak duvarlarınıza farklı ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Uygulama yaparken aparatta fazla boya olmamasına dikkat edin. Zaman zaman temizleyin ve bir bez yardımıyla üzerindeki fazla suyu alın.

Doğal dokular oluşturun
Uygulama yapacağınız alana spatula yardımıyla yayacağınız rölyef pastın üzerine arzu ettiğiniz gibi biçim vermek sizin elinizde. İster isminizi yazın, ister resim çizin. Unutmayın bu malzemenin kuruma süresi kısıtlı. Kullandığınız ürünün ne kadar sürede kuruduğunu kontrol edin ve kurumadan çalışabileceğiniz kadar alana macunu sürün. Aksi halde siz çalışmanızı tamamlamadan kuruyacaktır. Spatula üçlü set: Bauhaus

Doku tarağı kullanın
Doku tarağı ile çalışmak biraz pratik gerektirir. Önce kağıt üzerinde çabuk kurumayan bir boya ve doku tarağı ile çalışma yapın. Boyaya retarder (kurumayı geciktirici malzeme) katabilirsiniz. İlk kat boya kullandıktan sonra kurumayı geciktirici katılmış boyayı duvarın bir kısmına sürün ardından doku tarağı ile üzerinden geçin. Tarağı aşağı doğru çekerken önce bastırılmalı, çekme işlemi devam ederken tarak hafif kaldırılmalı ve daha sonra tekrar yatırılmalıdır.

Deri gül efekt damgası
Deri gül efekt damgası kullanarak duvarlarınızda gül efektleri oluşturabilirsiniz. Uygulaması oldukça kolay ve zevkli bu tekniği kolayca çalışabilmeniz için yine önce kağıt üzerinde bir süre elinizi alıştırmanızı öneriyoruz. Daha sonra duvara ilk kat boyanızı sürün. Kurutun. İkinci kat farklı ve uyumlu renk sürün. Damgayı duvar üzerinde çevirerek bir miktar ikinci kat boya çıkararak gül efekti oluşturun.

Dekorlama boya ve medyumları kullanın
İlk olarak Polisan'ın tüketicilerin beğenisine sunduğu çatlatma, süet, sedef ve keten dokusu oluşturan boya, medyum ve aletlerinden bahsetmek istiyoruz. Tüm efektlerin uygulamaları hayli kolay olmasına rağmen oldukça güzel sonuçlar elde etmeniz mümkün.
Duvarlarınızı canlandırın !..

No comments:

Post a Comment