Monday, February 20, 2012

Led tv özellikleri nedir

Lcd ve plazmadan sonra karşımıza çıkan led tvler hepimizin merak ettiği soruyu akla getiriyor. Led tv nedir? özellikleri nedir? diğer tvlerden ayıran belirgin özellikleri, Plazma ve OLED teknolojilerinden farklı olarak LED TV’lerin kendine has bir ışık kaynağı vardır.

LED arka aydınlatması enerji tasarrufu konusunda önemli bir teknoloji olarak görülebilir. Örneğin Samsung’un 46 inç’lik UN46B6000 model LED teknolojisine dayalı televizyonu yılda sadece 17.63 dolarlık bir maliyete sahiptir.
LED TV’lerin plazma TV’ler kadar iyi görüntü elde edebileceği söylenebilir. Ancak Plazma TV’leri unutturacak en önemli özelliği, enerji etkinliği konusunda LED TV’lerin büyük bir ilerleme sağlamış olması; keza Avrupa’daki bazı ülkelerde bile fazla enerji tükettiği gerekçesiyle satışı yasaklanan Plazma TV’lere göre LED TV’ler enerjiyi çok daha etkin bir şekilde kullanıyor. Önemli bir not en iyi görüntü kalitesi için ayarların doğru yapılması çok önemlidir aksi halde iyi ayarlanmamış bir LED veya LCD tv den çok iyi sonuçlar alamayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment