Monday, February 20, 2012

Duvar nasıl silinir

Duvar nasıl silinir, Duvarlar belli aralıklarla temizlenmediğinde ev nek adarda güzel dekore edilse duvarlar bu görüntüyü bozabiliyor. Evi boyamaya vaktiniz yoksa ve sık sık ev boyamak istemiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayarak duvar silmenin püf noktalarını öğrenebilir ve kolayca temizlek yapabilirsiniz.Duvarınızı silmek için sıcak su ile karıştırılmış basit genel amaçlı temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ya da sıvı bulaşık deterjanınızı biraz sıcak su ile karıştırarak duvarınızı temizleyebileceğiniz bir karışım yapabilirsiniz.
Duvardaki ince boya tabakasına zarar verebilecek çok güçlü ve aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayın. Ayrıca temiz bir kova suyla duvarda kalan sabunu durulayın.
Temizlik için en iyi başlangıç yeri duvar dipleridir. Duvarın altından yukarıya doğru temizliğinizi yapın. Bu şekilde kirli suyun yukarıdan aşağıya akıp, lekelerden oluşan çizgilere dönüşmesini engellersiniz. Bu çizgiler ve izler gerçekten çıkarılması zor lekelere dönüşebilir.
Temizlik için çok yumuşak bir bez veya sünger kullanın.
Duvarlarınızı deterjanlı su ile silerken küçük bölgelerde çalışın ki sildiğiniz yerler siz duvarınızı durulayıp kurutmadan önce kuruyup leke bırakmasın. Durulamadan sonra kuru bir havlu ile kurulama yapabilirsiniz.
ZOR LEKELER
Düzenli olarak temizlenen duvarlarda bile bazı izlerin çıkarılması zor olabilir. Sürtünme izleri ve boya kalemlerinin lekelerini genel amaçlı sprey temizlik maddeleri kullanarak çıkarabilirsiniz. Tabi bunları da görünmeyen bir bölgede test etmekde fayda var.
Boya kalemi gibi küçük fakat zor lekeler için kullanabileceğiniz bazı malzemeler: WD 40 (temizleme, koruma ve yağlama spreyi), diş macunu, karbonatla karıştırılmış suyu da yumuşak sünger ile kullanabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment