Monday, February 20, 2012

bahçe mobilyaları ile modern bahçe dekorasyonu

Bahçe mobilyaları; aklımıza iki plastik sandalye ve bir masa akla getirirdi.
Yenilerde ise ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken çardaklar, salıncaklar ve oturma grupları havaların iyice ısındığı şu günlerde bahçeleri ‘ikinci bir yaşam alanı’ haline getiriyor.
Küçük bir su bardağından lüks bir otomobile kadar her alanda kendisini gösteren tasarım kavramı, ‘bahçe mobilyaları’na da damgasını vurmuş durumda. Birkaç yıl öncesine kadar sadece plastik masa ve sandalyeden oluşan bahçe mobilyaları, yerini hem estetik hem konforlu hem de kullanışlı ürünlere bıraktı.
Özgün tasarımlarla rakip firmalara fark atmaya çalışan markalar, dünyaca ünlü tasarımcılardan da yardım alıyor. Görenleri bir hayli şaşırtan çardaklar, oturma grupları, yemek takımları, renkli minderler, salıncaklar, hasır mobilyalar, hamaklar, servis arabaları, dinlenme yatakları, şemsiye ve tenteler havaların ısındığı şu günlerde bahçelerin keyfini çıkarmak isteyenler için dizayn edilmiş.
Tek kişilik hasır örme koltuktan birden fazla kişinin aynı anda kullanabileceği ve adeta bir kuş yuvasını andıran kanepelere kadar her şey düşünülmüş. L’unica Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Ali Samantır, Türkiye’de’bahçe kültürü’nün son birkaç yıl içerisinde büyük gelişme gösterdiğini söylüyor.
Şehir hayatının sıkıntılarından bir nebze olsun uzaklaşmak isteyen insanların müstakil evleri tercih etmeye başladığını belirten Samantır, “Şehir insanı artık bahçelerine daha çok özen göstermeye başladı. Bahçeler adeta ‘ikinci bir yaşam alanı’ haline geldi.” diyor.
Bahçe mobilyalarında özgün tasarım ve kullanışlı modellerle yaz sezonuna girdiklerini ifade eden Samantır, “Bahçe mobilyaları açık alanda kullanıldığı için ürünlerde dayanıklılık çok önemli. Bu yüzden mobilyalarda sağlamlığıyla bilinen tik ağacını kullanıyoruz.” şeklinde konuşuyor.
L’unica Mobilya’da bu yıl tekli büyük parçaların ve daha yumuşak hatlı nostaljik ürünlerin ön plana çıktığını aktaran Kaan Ali Samantır, müşterilerin açık renkli mobilyaları daha fazla tercih ettiğini anlatıyor.
Kervan Mobilya Halkla İlişkiler Sorumlusu Dilek Yöndem ise tasarladıkları ürünlerde en çok da kullanıcıların ’keyif’ almalarını sağlamaya çalıştıklarının altını çiziyor.
“Bahçe mobilyalarının kolay taşınabilir olması çok önemli. Müşteriler, oturumu rahat ve dinlendirici renklerdeki mobilyaları tercih ediyor.” bilgisini veren Yöndem, “Bahçe mobilyaları Türkiye’de hızlı bir değişim içerisinde. Çok kısa zaman öncesine kadar tek tip plastik ve türevi malzeme kullanılıyordu. Bugün ise metal, alüminyum, hasır ve ahşap mobilyalar üretiliyor. Servis arabaları, ışıklandırma sistemleri ve bazı süs eşyaları ise bahçelerin vazgeçilmez aksesuarı haline geldi.” diyor.
Bahçe mobilyalarına bakım yaparken…
Ahşap mobilyaların bakımında vernikli ahşap koruyucu kullanılması gerekir. Vernikli ahşap koruyucu, bahçe mobilyalarınızı küf, mantar ve tahta kurtlarından korur.
Vernikli ahşap koruyucusunu, uygulama yapmadan önce ve uygulama sırasında karıştıralım. (Vernikli ahşap koruyucuyu oluşturan maddeler zamanla dibine çökebilir)
Mobilyaları boyarken, boyayı ahşaptaki gözeneklerin (damarların) gidiş yönüne doğru sürmek gerekir. Böylece gözenekler boyayı daha iyi emer ve homojen bir renk elde edilir.
Ahşap mobilyalarınızda yarık ya da oyuk varsa zımparalama işlemini gerçekleştirdikten sonra, ahşabın rengine uygun bir macunla bu delikleri kapatabilirsiniz.
Teak masanızın yüzeyinde kir ya da yağ varsa yumuşak bir bezle teak temizleyicisiyle masamızı temizleyelim. Ahşap mobilyanın cinsine göre vernikli ahşap koruyucuyu tek ya da iki kat uygulayabilirsiniz.
Birinci katı uyguladıktan sonra 24 saat kurumasını beklemeliyiz. Eğer tek katla istediğimiz sonucu alamazsak iki katı mobilyamıza kuruduktan sonra uygulayalım ve kuruması için 24 saat bekleyelim.
Teak yağımız yok ise mobilyamızın bakımını suyla yapabiliriz. Teak mobilya doğal bir ağaçtır. Aşırı güneşte nem oranı düştüğü için mobilyamız çatlar. Bunu önlemek için haftada bir ya da 2 kez hortumla mobilyamızı sulamalıyız.
Teak mobilyalar, sert tahtadan yapılmıştır. Yağlı bir ağaçtır. Doğal bir ağaç türü olduğundan hava koşullarından etkilenir. Bakımı oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken senede 1-2 defa teak yağı ile mobilyanızı yağlamaktır.
Kaynak: Zaman

No comments:

Post a Comment