Monday, December 13, 2010

Limonlu parfe yapıyoruz

Ekşi tatlıları seviyorsanız limonlu parfe tam ağzına layık bir tatlı. mutlaka denemelisiniz
Böyle gül seklinde kalıplar aldım marketten çok da ucuz 1-2 tl bisey. İste o gül kalıplarının içine limonlu parfeyi döküp ters çevirince ortaya sapsarı öyle güzel bir tatlı görüntüsü çıkıyor ki anlatamam size. Yapıp görmeniz gerekir. Oldukçada kolay bir yapımı var, tadı enfes, görüntüsü sahane daha ne olsun :) İsterseniz kalıptan çıkarıktan sonra çok az visne reçeli dökün çay kasığı ile böyle sarı kırmızı müthis bir görüntü çıkıyor ortaya.
LİMONLU PARFE
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 limon kabuğu rendesi
2 limon suyu
3 yumurta
Hazırlanışı:
1. Süt ve krem şanti 5 dakika çırpılır. Buzdolabına konur.
2. Yumurtalar şekerle 5 dakika çırpılır. Buzdolabındaki krem şanti ilave edilir.
3. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırılır.
4. Altına yapışmaması için şekilli bir kalıba veya borcamın altına bol hindistan cevizi dökülür.(ezilmiş 3 tane bisküvi de olabilir)
5. Karışım kalıba boşaltılıp bir gece buzlukta bekletilir.

No comments:

Post a Comment