Monday, December 13, 2010

Armut Tatlısı

Ne kadar güzel görünüyor değilmi? Hazır armut mevsimindeyken bence hemen alıp yapmalısınız 
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı su
  • 6 tane armut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı kaymak
  • 3 çorba kaşığı antep fıstık
Hazırlanışı:
  • Tencereye suyu koyun ve kaynaması için bekleyin.
  • Armutları yıkayın ve saplarını koparmadan soyun ardından 2 parça olarak kesin veçekirdeklerini yatakları ile birlikte armutu parçalamadan çıkarın ve kaynayan suyun içine 30 dakikalığına atın.
  • 30 dakika sonra armutları suyun içinden kevgirle alın ve bu suyun içine sekeri atın 3 dakika kaynamasını bekleyin ve hemen ardından az önce çıkardığınız armutları tekrar atın ve armutlar yumsayana kadar pisirin.
  • Armutları servis tabağına alın ve surubu 3 dakika kaynatarak koyulastırın ve armutların üzerine dökün.
  • Armutlar soğuduğu zaman içlerine kaymağı koyun ve üzerine antep sıftığı serpin.

No comments:

Post a Comment