Monday, December 13, 2010

Kazandibi tatlısı

Malzemeler
•  4 Su Bardağı  Süt L» 1 Fincan Pirinç Unu K 1 Fincan Nişasta
•  1 Su Bardağı Toz Şeker
•  1 Fiske Tuz
 Yapılışı
1-   Süt iyice kaynatılır. Şekeri konularak tekrar kaynatı­lır.
2-   Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir.
3-   Kaynayan şekerli sütten, birkaç kaşık pirinç unlu ni­şasta karışımına konularak karıştırılır. Bu karışım, kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Bir tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak muhal­lebi koyulaşıncaya kadar 20-30 dakika pişirilir.
4-   Kalınca bir tepsiye hafif yağ sürülür. Pişen muhallebi 3 cm. kalınlığında düzgünce dökülür.
5-   Harlı ateşte kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çe­vire altının kızarması sağlanır. Bu işlem yapılırken dik­kat edilmesi gerekir.
6-   Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateş­ten alınır. Soğumaya bırakılır. Bir süre buzdolabında bekletilir. Çıkartılınca kare şeklinde kesilir. Bir spatu-la ile dibi kazınarak alınıp, servis tabağına ters yüz edilerek konulur. Üzerine gül suyu dökülür.
Not: Kazandibi fırında pişirilirse, fırının yalnız altı yakılır ve kazandibinin altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz he­men tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur.

No comments:

Post a Comment