Monday, December 13, 2010

Kalbura bastı tatlısı yapmak için

Tadına doyamadığınız kalbura bastı tatlısının yapılısında en güzel an rendenin büyük gözüne hamuru basıp, kendinize doğru çektiğinizde ortaya çıkan sonucu izlemek :) Çok güzel oluyor, tam kalbur sekli cıkıyor
Malzemeler
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un

İç Malzemesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu

Yapılışı
Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbeti sıcak kalbura bastının üzerine dökünüz. Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment