Monday, December 13, 2010

Baklava kesimi nasıl olur?

Dün akşam annemle birlikte Kadriye ablamlardaydık. Zeynep ablam, Kadriye  ablam, annem hep birlikte baklava kesimi konusunda kahkahaların havada uçuştuğu bir muhabetin içine girdik. Bu yüzden bugün kü tariflerimin içine baklava kesimini resimlerle anlatan bir konu açayım dedim :) Baklava kesimi konusunda kafamız karıştıkça girip bakalım diye :)
Ortaya çıkacak sonuç bu :)

Bu sonuçtaki baklava için önce baklavayı 4 e kesiyoruz ve her 4 parçayıda ikiye kesiyoruz
baklava-kesim2
ardından dört parçanın içine attığımız kesikten yan yan kesikler atıyoruz

çapraz kesim atarak baklava kesimi sonuna geliyoruz

bu çapraz kesimi her döt kesimin içinede uyguluyoruz

ve mutlu son :)

Çikolatalı krem karamel

Çikolatalı tatlının üzerine tatlı tanımama diyorsanız buyrıun çikolatalı krem karamel tatlısına.
Çikolatalı tatlıları asla geri ceviremem. Bu çikolaralı krem karamelin de tadına doyamayacaksınız.
Çikolatalı krem karamel malzemeleri
   4 yumurtanın sarısı   60 gr toz şeker   315 ml süt   185 ml krema   150 gr bitter çikolataKaramel için
   185 gr toz şeker   185 ml su Çikolatalı krem karamel hazırlanışı
Çikolatalı krem karamel:
Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın. Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın.
Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın.
Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.
Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın.
Çikolatalı krem karamel artık hazır,
cikolatali-krem-karamel

Çikolata soslu kemalpaşa

Kemal pasa tatlısını çikolata sosu ile tatlandırıp,görüntü ve lezzet konusunda tam bir sölen olusturun
Çikolata soslu kemalpaşa tatlısı malzemeleri
   1 paket kemalpaşa tatlısı   4.5 su bardağı su   3.5 su bardağı toz şeker   150 gr bitter çikolata   100 gr kaymak Çikolata soslu kemalpaşa tatlısı hazırlanışı
Çikolata soslu kemalpaşa tatlısı: Bayramlık şık sunumlar. Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Kemalpaşa tatlılarını şerbetin içine atıp 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika beklettikten sonra tatlıları şerbetin içinden alarak tabağa dizin. Soğumaya bırakın. Tatlıların üzerine birer parça kaymak paylaştırın. Çikolatayı benmari usulü eritip, kaymakların üzerine dökerek servis yapın. Çikolata soslu kemalpaşa tatlısı artık hazır, afiyet olsun
cikolata-soslu-kemalpasa-tatlısı

Vanilyalı dondurmalı künefe

Künefe malzemeleri
   200 gr tel kadayıf   250 gr tereyağı   1 yemek kaşığı üzüm pekmezi   300 gr dil peyniriŞerbet için
   4 su bardağı toz şeker   3 su bardağı su   2 damla limonun suyuÜzeri için
   Vanilyalı dondurma   Frenk üzümü   Toz Antep fıstığı   Nane yaprağı Künefe hazırlanışı
Künefe: Lezzet bayram sunumlarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma, frenk üzümü, nane yaprağı ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Künefe artık hazır, afiyet olsun
kunefe

Kalbura bastı tatlısı yapmak için

Tadına doyamadığınız kalbura bastı tatlısının yapılısında en güzel an rendenin büyük gözüne hamuru basıp, kendinize doğru çektiğinizde ortaya çıkan sonucu izlemek :) Çok güzel oluyor, tam kalbur sekli cıkıyor
Malzemeler
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un

İç Malzemesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu

Yapılışı
Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbeti sıcak kalbura bastının üzerine dökünüz. Afiyet olsun…

Sunday, December 12, 2010

Ateşehir Yeni Proje My Towerland

 Bu dönemlerde popüler isimler arasında yer alan Ali Ağaoğlu Ataşehirdeki son projesi ile gündemde oldukça büyük bir reaksiyon yarattı.  Ataşehirde lüks konut projelerine imza atan Ali Ağaoğlu bu sefer daha da ileriye giderek hem lüks hemde süper bir kampanya yaparak tüm gerçekleştirilecek olan projedeki konutların tamamını satmayı planlıyor.  Lüks konutların tanıtımı için kamera karşısına geçen Ali Ağaoğlu gene her zamanki gibi formundaydı.



Ağaoğlu’nun My World Europe projesinde işe yarayan ve 3 haftada 2 binden fazla konut satışına sebep olan 10 bin getir daire senin kampanyasını Ataşehir My Towerland prosesindede uygulamaya soktu.Krediyede uygun olan bu konutlar gene Ağaoğlu tasarımı ve şıklığını üzerinde barındırıyor.
Ağaoğlu son projeyi hayata geçirmeden önce halkın nasıl bir evde oturmak istediğini yada nasıl bir ev sahibi olmak istediğini öğrenmek için büyük bir kitleye anket yaptırdı.
Bu anket sonucu ise My Towerland projesine başladı.Yapılan ankette çıkan sonuç,ev sahibi olmak isteyenlerin genişliğe önem verdiği ve rahat bir ev ortamının olmasından yana olduğu belirtildi.
Ağaoğlu bu proje tanıtımında Sinan Çetin’le bir reklam filminde rol aldı.Sonrasında ise tanıtım amaçlı bir gece düzenleyerek satış planlarını basın mensuplarına aktardı.

Wednesday, December 8, 2010

Ariston Beyaz Eşyaları İndesit

Ev işleri ile çoğunlukla hanımlar ilgilenmektedirler. Bayanlar erkeklerden daha az dayanıklılık gösterebiliyorlar bu nedenle birtakım işlerde zorlanıyorlar bunlar 1 çamaşır 2 bulaşık yıkamaktır. Artık ariston ile bu işler hanımların çocuk oyuncağı halinme gelecek  Yani günümüzde bu tür işler artık 1 düğmeye basmak yeterli oluyor.

Ariston İndesit’in üretmiş olduğu çamaşır ve bulaşık makinaları sayesinde ev hanımları rahata kavuştu denebilir. A+ enerji tasarrufu sağlayan Ariston İndesit Prime çamaşır makinası çamaşırın kirlilik ve miktarına göre su, enerji ve zaman ayarlanabilmesi sayesinde rakiplerini geride bırakıyor.

 Makinanın Kuru çamaşır kapasitesi 8 kilodur