Monday, April 16, 2012

Revani


Revani tatlısı
Revani tatlısı öyle sanıldığı gibi tutturması zor bir tatlı değildir hanımlar. İşin püf notası yumurtları ve şekeri çırpmakta. Onun dışında bir de fırına sürdüğünüzde ilk 20 dk fırını açmamakta. Buyurun zenginmutfak olarak birde bizim revani tarifimizi deneyin.
Gerekli Malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı herhangi bir sıvı yağ veya zeytin yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane limonun kabuğunun rendesi
Şerbeti İçin
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Revani tarifi
Öncelikle şerbeti hazırlayarak revani tarifine başlayalım.
Bir tencerenin içine şerbet malzemeleri olan su ve şekeri dökün, sadece limon suyunu katmayın onu ocaktan almadan 5 dk önce katacağız.
Şerbet tenceresini ocağa alın ve karıştırarak şekerleri eritin.
Kaynamaya başlayan şerbete limonun suyunu sıkın ve 2 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri dökün ve iyice mikserle çırpın. Köpük köpük olup kabarana adar çırpmaya devam edin.
Revaninin sırrı burada yatar. Yani şeker ve yumurtanın iyice çırpılmasında.
Ardından kalan bütün malzemeleri ilave edip mikserle iyice çırparak birbirine yedirin.
Borcam kare bir tepsiyi yağlayın ve revani harcını katıp, 5 dk önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün.
Ortalama yarım saat 40 dk pişirin. İlk 20 dk fırını açmayın ki revani keki sönmesin.
Fırından çıkan revani kekini ıslak bir bıçakla dilimleyin ve üzerine ilk başta yaptığımız şerbeti gezdirerek dökün.
Dolaba kaldırıp 1-2 saat şerbetini çekmesini bekleyip, servis edin.
Üzerine isterseniz Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment