Kaktüsler bol güneşe ihtihaç duyar. Tropik bir bitki değildir, İstanbulda açık havada yetiştirilmesi kolaydır.
Kışın dondan zarar görmez, tam tersine kışın üşümesi kaktüs için faydalıdır.
Kış boyunca ne kadar soğukta kalırsa yazın çiçek açması o kadar kesinleşir. Ama şimdi bunu öğrenince devamlı evde beslediğiniz kaktüsünüzü kış ortasında dışarıya koymamalısınız. Bu durumda büyük bir ihtimalle ölecektir. Önce yazın dış ortama alıştırmalısınız.
Sonbaharda havalar soğudukça bünyesi kolayca koruma mekanizmalarını devreye sokacaktır. Böylece soğuk havadan, dondan zarar görmez.
Kışın yeterince üşüdüyse türüne göre ilkbaharda veya yaz ortasında çiçek açacaktır.
Çiçekleri bir gün bile dayanmaz, birkaç saat sonra solup gider.
Kaktüs yetiştirmek ve bakımı: Kumlu topraklardan hoşlandığı söylenir ama aldırmayın ben denedim her türlü toprakta oluyor. Bir de kaktüslerin nadiren sulanması gerekir diye yanlış bir inanç var. Yazın normal sulayabilirsiniz. Sonbahardan yaz başlangıcına kadar çok az sulayın.
Üretilmesi: Yumru kaktüsler bol bol minik yumru yavru verir. Bunları ayırıp başka saksılara ekin. Kesinlikle tutar ve büyür. Uzun kaktüsler, yukarda gördüğünüz türden olanlar; üs kısmını kesip başka yere ekin. Tuttuğundan emin oluncaya kadar az sulayın. Kestiğiniz ana bitki, uzayıp gideceği başı olmadığı için kenarlardan birkaç yeni uzantı verecektir. Bunları isterseniz biraz büyüyünce ayırıp saksılara dikin. Böylelikle ana bitkiden çok fazla sayıda yeni bireyler elde edebilir, kolayca çoğaltabilirsiniz.
Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika
No comments:
Post a Comment