Duvarlarınıza su bazlı örtücü astar uygulamaya ne dersiniz?
Su bazlı boya uygulaması yapılacak eski solvent bazlı veya renk değişimi yapılacak su bazlı boyalı yüzeyleri boyaya hazırlayan akrilik emülsiyon esaslı, örtücü, pigmentli astardır.
Uygulama alanları
Su bazlı boya uygulaması yapılacak eski solvent bazlı veya renk değişimi yapılacak su bazlı boyalı yüzeyleri boyaya hazırlayan emülsiyon esaslı kaplama malzemesi astarı olarak kullanılır.
Özellikleri
• Alt yapıya derinlemesine nüfuz eder.
• Örtücüdür.
• Yüzeyin su emiciliğini azaltarak üzerine uygulanacak son kat kaplama malzemesinin tüketimini azaltır.
• Yüzeydeki tozumuş kısımlarının yüzeye tutunmasını sağlayarak, son kat kaplama malzemesinin yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar.
• Solvent içermediği ve su ile seyreltildiği için kokmaz, insan ve çevre sağlığına zarar vermez.
Genel bilgiler
Renkleri: Beyaz ve 9 renkte üretilmekte olup, Renk Ustası’yla renklendirilebilmektedir.
Yapısı: Akrilik emülsiyon esaslı.
İncelticisi: Su.
Yoğunluğu: Yaklaşık 1,51 gr./cm³.
Uygulama talimatı
Uygulama yapılacak yüzeyler, aderans düşürücü toz, kir ve yağdan arındırılmalı, eski ve kabarmış boya tabakalarından tümüyle temizlenerek kuru, sağlam ve temiz hale getirilmelidir. Yeni mineral yüzeyler üzerine uygulama yapmadan önce yüzeyin kürlenmesi için en az 28 gün beklenmelidir. Binanın su ile ilgili tüm izolasyon önlemleri alınmış olmalıdır.
Eski sentetik bazlı yüzeyler iyice zımparalanıp, zımpara tozları yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Gerekiyorsa, Kalecolor ince/ kalın akrilik macun veya Kalekim tamirat ile yüzeydeki çatlaklar, doldurulmalı ve yüzey düzeltilmelidir.
Uygulama öncesinde geçiş astarı iyice karıştırılmalıdır. Geçiş astarı en çok %10 oranında temiz su ile inceltildikten sonra fırça, rulo veya püskürtme sistemi ile yüzeye tek kat uygulanır. Geçiş astarıuygulamasından en az 6 saat sonra son kat kaplama malzemesi uygulamasına geçilmelidir.
Uygulama sırasında ve bunu takip eden 24 saat boyunca ortamın ve uygulama yapılacak yüzeyin sıcaklığı, minimum +5 °C olmalı ve yüzey yağış almamalıdır. Çok sıcak havalarda, direkt güneş altında, kuvvetli rüzgâr, sis, yüksek bağıl nem veya yağış beklentisi olan havalarda uygulama yapılmamalıdır. Aşırı sıcak yüzeyler uygulama öncesi nemlendirilmelidir. Malzeme yağmura maruz kalan yatay yüzeylerde kullanılmamalıdır.
No comments:
Post a Comment