Ayva reçeli kadar hafifi bir reçel daha tanımam. Hem leziz bir reçel hem yapımı kolay hem de son derece hafif. Kolay reçel tarifi arıyorsanız ayva reçeli tarifine bir bakın derim.
Malzemeler:
Bir buçuk kilo ayva 1 kilo şeker Yarım limonun suyu 8 Karanfil 4 su bardağı su
Ayva reçeli tarifi
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz ve küp küp kesiyoruz. Ayva çekirdeklerini atmayın tat veriyor bence. Bir kabın içine su ve limonun suyunu koyup içine küp doğranmış ayvaları atın ki kararmasın. Ardından bir tencereye ayvaları alıp, üzerine temiz su ekleyip ocağa koyun ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar yumuşayınca üzerine hemen şekeri ve karanfilleri atın ve ocağı kısıp pişmesini bekleyin. Kıvamını alan ayvaların koyularıştığını görünce yarım limon suyu daha ekleyin tencereye ve 5 dk sonra ocaktan alın. Böylece ayva reçeli haızr hale geldi. Soğumasını bekleyin ve ardından cam kavanozlara koyup, ağzını da sıkıca kapatıp kaldırın. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment