Deri mobilyaların bakımı iyi yapıldığı sürece yıllarca değerini kaybetmez, eskimez. Deri mobilyaların uzun süre canlılıklarını ve parlaklıklarını koruyabilmelerini sağlamak kullanıcıların elindedir.
Öncelikle deri eşyalarınızı direkt güneş ışığından koruyun. Hatta evdeki kalorifer ve deri eşyalarınız arasında en az 30 cm. mesafe olmalı.
Isıyla yakın temas halinde; deri fazla nem kaybeder ve dolayısıyla deride kuruluk, çatlak veya sertleşmeler meydana gelebilir.
Deri eşyalarınız için yapmanız gereken bir diğer iyi şey ise onları evde beslediğiniz sevimli dostlarınızdan uzak tutmanız olacaktır.
Evcil hayvanlar, tırnaklarıyla deride tahribat yaratabilirler. Ayrıca salya da deriye zarar verip leke yapabilir. Deri koltuk takımınızı uzun süre naylon ambalajda bekletmeyin.
Temizlik yaparken dikkat...
Deri eşyalarınızda leke oluşmuşsa, onları ılık nemli bir bezle silin. Deri mobilya satan mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz deri bakım setleri vardır. Bu bakım setleri üç ayda bir kullanıldığında deri daha uzun ömürlü olur. Cilası yapılan deri eşyanızı bakımın ardından yumuşak bir bezle silin. Cilt türleri gibi deri eşyalarında derileri arasında farklılıklar vardır.
Bakım setini alırken bunu göz önünde bulundurup mobilyacınızdan bilgi edinmelisiniz. Temizlik esnasında deri eşyalarınıza elektrik süpürgesi, sert fırça gibi tahrip edici malzemeler ve kesinlikle deterjan veya solvent bazlı alkol içeren temizlik malzemeleri kullanmayın. Eğer deri mobilyanız bi şekilde çok ıslanırsa kurumasının uzun sürede ve oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Bu şekilde derideki nem kaybı ve sertleşme önlenmiş olur.
Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım
No comments:
Post a Comment