Sunday, July 26, 2009

Mutfaklarda Yeni Musluklar

Tasarım ve fonksiyonelliği başarıyla birleştiren Artema, eviye bataryaları ürün gamını zenginleştirmeye devam ediyor. Artema, D-Line, Armix V3 ve Ares ailelerine Yeni katılan kuğu borulu ürünlerle mutfaklarınızda yeni esintiler sergileyecek.

Su akış borusu 360 derece dönerek kullanım kolaylığı sağlayan özel tasarlanmış bataryalar krom kaplama seçeneği ile sunuluyor. D-Line ve Armix V3 eviye bataryalarında yer alan "Isı ve debi ayarlı kartuş" ve özel debi kısıcılı perlatör sayesinde su tasarrufu sağlanıyor. Ergonomik dizaynı ve işlevselliği ile Artema eviye bataryaları size özel çözümlerle mutfaklarınız için ideal..

A42076 D-Line Eviye Bataryası
  • Çıkış ucu uzunluğu 191 mm.'dir.
  • Çıkış ucu yüksekliği 220 mm.'dir.
  • Döner boruludur.
  • Isı ve debi ayarlı özel kartuş
  • +/-7° hareketli su tasarruflu perlatör.
  • Özel debi kısıcılı perlatör sayesinde min. 7,5 lt/dak.-max.9 lt/dak. su akışı sağlanmaktadır.


  • A42073 Armix V3 Eviye Bataryası
  • Çıkış ucu uzunluğu 180 mm.'dir.
  • Çıkış ucu yüksekliği 230 mm.'dir.
  • Döner boruludur.
  • Isı ve debi ayarlı özel kartuş
  • Honeycomb perlatör
  • Özel debi kısıcılı perlatör sayesinde min. 7,5 lt/dak. – max. 9 lt/dak. su akışı sağlanmaktadır.


  • A42072 Ares Eviye Bataryası
  • Çıkış ucu uzunluğu 191 mm.'dir.
  • Çıkış ucu yüksekliği 206 mm.'dir.
  • Döner boruludur.
  • Honeycomb perlatör
  • Özel debi kısıcılı perlatör sayesinde min. 7,5 lt/dak. – max. 9 lt/dak. su akışı sağlanmaktadır.
  • Doğadan evinize yakışan güzelliği

    Doğadan evinize yakışan güzelliği ev dekorasyon bilgi.
    Banyolarda şık ve fonksiyonel tasarımlarıyla hayatınızı kolaylaştırmayı hedefleyen Kaledekor, Ruby Banyo Mobilyası ile evlerinize doğadan gelen bir yaşam alanı sunuyor.

    Gri-kahve lake ve tobacco pvc yüzey alternatifleri ile sunulan Ruby’nin 100 ve 65 cm’lik dolap seçenekleri bulunuyor. Etajer ve boy dolabı ile tamamlanan seride akrilik tezgah kullanılırken, büyüteç özelliğine de sahip olan, soldan ışıklı ayna, sete ayrı bir şıklık katıyor.

    Yavaş kapanan kapak ve çekmece mekanizmaları, etajerli lavabo özellikleri ile kullanıcıların ihtiyaçlarına optimum çözümler sunan Ruby, 2009 itibari ile Kaledekor Ürün gamında yerini alıyor.

    Sunday, July 12, 2009

    Ev Dekorasyonunda Yanlışlıklar









    Ev Dekorasyonunda Yapılan Yanlışlar
    Evinizin istediğiniz gibi olmasını engelleyen, dekorasyonda en çok yapılan hataları biliyor musunuz?
    Evinizi kurarken yaptığınız bazı hatalar, istediğiniz sonucu almanızı engeller. İşte evinize her baktığınızda bir şeylerin eksik olduğunu hissettiren 9 hata.
    Plan YapmamakEvinizi dekore edecekseniz, hangi eşyayı nereye koyacağınızı ya da hangi eşyalara ihtiyacınız olacağını mutlaka bir liste halinde yazın. Evinizin kaba taslak bir planını çizerseniz elinizdeki eşyaları nerelere koyacağınızı bilirisiniz. Bu size hem çok vakit kazandıracak, hem de eksikleriniz olmasını engelleyecektir.
    Aydınlatma HatalarıPek çok kişi evini dekora ederken aydınlatmayı pek fazla önemsemez. Fakat aydınlatma en önemli öğrelerden biridir. Aydınlatma yaparken dikkat etmeniz gerek ilk şey, görüş problem yaratmayacak şekilde ve yeterli aydınlatma sağlamaktır.
    İkinci adımda ise okuma yaptığınız ya da çalıştığınız alanların ekstra aydınlatması var. Kitap okuduğunuz veya elişi yaptığınız alanda daha fazla ışığa ihtiyaç duyarsınız.Son adım ise vurgulamak istediğiniz alanları küçük spotlar yardımıyla aydınlatmaktır.
    Işık ve Renk UyumsuzluğuRenkleri gösteren boya katologlarına baktığınızda, eviniz için en uygun rengi bulduğunuzu düşünebilirsiniz, fakat renk seçiminde evinizin aldığı ışığı da düşünmelisiniz.
    Örneğin eviniz kuzey ya da doğu yönündeyse, az ışık alır ve soğuk renkler evinize donuk bir hava verir, bu yüzden sıcak renkleri tercih edin. Aynı şekilde batı ve güney yönlerinde de sıcak renkler çok baskın görüneceğinden soğuk renkleri tercih edebilirsiniz.
    Odanın ne Amaçla Kullanılacağını Hesaba KatmamakEvinizi döşerken hangi odayı ne amaçla kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Örneğin; çocuk odası olarak kullanacağınız bir dodayı koyu ve cansız renklerde döşerseniz, odaya yanlış bir ruh hali katarsınız. Ya da salonunuzu kırmızı ağırlıklı döşerseniz, çok agresif bir etki yaratabilirsiniz. Odalarınızı boyarken ve içini eşyayla doldururken, renk uyumlarına dikkat etmelisiniz.
    Oranlara Dikkat EdinEv döşerken amatör kişilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de oranları doğru hesaplayamama. Küçük bir yemek odanız varsa, çok beğenerek aldığınız kocaman bir yemek masası, odanızı küçücük gösterecektir. Ya da çok beğendiğiniz bir şömine tasarımı, yüksek tavanlı evinizde kaybolup gidebilir. Ya da küçük evinizde kullandığınız büyük desenler algıda sorunlar yaratabilir. Geniş odalarda ise geniş desenler kullanmanın sakıncası yoktur.
    Çok Fazla Tarzı KarıştırmakŞu sıralar birden fazla dekorasyon tarzını kullanmak çok popüler, doğru kullanıldığında da oldukça şık ve ferahlatıcı görünür. Fakat bunu yaparken karmaşaya düşerseniz, eviniz çok dağınık ve düzensiz görünecektrir.
    Minimal döşenmiş salonunuza, klasik bir kitaplık koyablirisiniz, fakar hem klasik, hem minimal, hem endüstriyel ve başka tarzları bir arda kullanmaya kalkarsanız evinizde kargaşaya neden olursunuz. Doğru dengeyi sağlamak evinizi sil baştan kurmak değil, aksine elinizde var olanlara yeni fonksiyonlar kazandırmaktır.
    Ses Dağılımını Göz Önünde Bulundurmamak Evinizdeki sert köşeler ve derin noktalar ortamın akustiğini olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden usta dekoratörler bu tarz noktaları genelikle yumuşak aksesuarlarla ya da oval eşyalarla kapatmaya çalışır. Siz bunun aksine bu noktalrı açıkta bırakırsanız, evinizde yankılanmalara yol açabilirsiniz. Eviniz küçükse bu çok sorun olmayacaktır fakat büyük evlerde hemen dikkat çeker.
    Renk KarmaşasıArtık evlerde bir çok renk birarada kullanılabiliyor. Özellikle pastel renklerin moda olması dolayısıyla neyi neyle uydursam derdi kayboldu. Fakat pastel renklerin çok fazla kulalnımında evinizde donuk bir hava oluşması gibi bir tehlike söz konusu. Bu yüzden evinizi pastel renklerle döşediğinizde, mutlaka canlı renklerden oluşturulmuş birkaç ayrıntı kullanın. Bu ayrıntılar evinizin canlılığını arttıracak ve donuk olma riskini ortadan kaldıracaktır.
    Küçük Detayları AtlamaBir mekanda kullanılan renkler ve detaylar ne kadar güzel olursa olsun, evi tamamlayan unsurlar, mimari ayrıntılardır. Yani kapı kollarından lamba anahtarlarına kadar her ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor.
    Son aşamaya geldiğinizde elinizde neler olduğunu tek tek kontrol edin ve evinizi bireysel değil bütünsellik içinde tamamlayın. Küçük ayrıntılar da olda üzerinde durduğunuz unsurlar, evin içindeki uyumu yakalamak için önemli anahtarlardır. Bu yaklaşımdaki parola ise evinizde sadelik ve uyumu her zaman korumaktır.

    Mobilya Dekorasyon Bilgi

    Mobilya sektöründe ilklere imza olan Ev Resimleri MOBİLYA&DEKORASYON, yeni nesil dekorasyon anlayışını kişiye özel tasarımlarıyla yaşam alanlarınızın her köşesine taşıyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da mimari-dekorasyon projelere ağırlık veren Ev Resimleri MOBİLYA&DEKORASYON butik mağazacılık anlayışıyla klasik, avangard, modern mobilya ve aksesuar koleksiyonlarını 2009 yazında seçkin müşterilerinin beğenisine sunuyor

    Site Basligi : http://ev-resimleri.blogspot.com
    Mobilya ve Dekorasyon Bilgi Paylaşım Platformu
    Site Aciklama:
    Mobilya ve Dekorasyon Tek Paylaşım Portalı Yatak Odası , Genç odası , Banyo , Mutfak, Salon, Kritik Ölçüleri , Detaylar-Kesitler , Autocad ,3dsmax,Photoshop, tasarım, Ev Resimleri ,Mobilya resimleri , Ev Dekorasyon , Ahşap Ev , Ev Mobilya

    Thursday, July 9, 2009

    Doğtaş MoBilya Tanıtım





































    Siz Doğtaş'a gelmekle çok iyi ettiniz, hayatınıza renk getirdiniz!


    30.000' i aşkın üyesiyle Doğtaş Ailem Club, yepyeni etkinlikleri yaz aylarında da devam ediyor... Örneğin yapılacak çekilişlere katılıp özel bir helikopter turuyla İstanbul'u tepeden keşfedebilir, ya da sevdiklerinizle birlikte popüler bir tiyatro oyununa gider veya konuğumuz olarak güzel bir filmi şık bir sinema salonunda keyifle izleyebilirsiniz.Ayrıca Ailem Club üyelerine özel indirimli ürünlerimizdeki fırsatlardan yararlanıp, Doğtaş Hediye çeklerinin tadını çıkartabilirsiniz..Doğtaş satış noktalarında alışveriş şartı olmadan ücretsiz sahip olunabilen Doğtaş Ailem Club Kart'ın yaz etkinliklerini aşağıdaki bölümlerde görebilirsiniz...

    Tuesday, July 7, 2009

    Konteyner Nedir Konteyner Yapi

    Konteyner nedir ? konteyner kullanıyoruz ama tanımını biliyormuyuz şimdi konteyner nedir ondan bahsedelim, konteyner nedir sayfamızda sadece konteynerın tanımından bahsediceğiz yanlız unutmayın sağ taraftaki konteyner menümüzü kullanarak konteyner hakkında aradığınız hertürlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Konteynerler, milletlerarası kabul edilmiş standart ölçülerde îmâl edilmiş tabanı ahşap, duvarları alüminyum levhalarla kaplı, tavanı çelik saçtan yapılmış kasalardır. Dört köşesinde güçlü çelik taşıyıcı elemanlar bulunur. Kenarlar, çelik saç ve cam takviyeli reçinelerle kaplıdır. Kasa boyutları, genişlik ve yükseklik 2,4 m, uzunluk ise 6,9 veya 12 m olabilecek şekildedir. Bir konteyner birçok defa kullanılabilir.

    Konteynerlerin içine malzeme yüklenirken rulolu konveyörler ve çatallı istifleyiciler kullanılabilir. Kendisini taşıyacak treylerin vb. üstündeyken de yüklenebilir. Kasasına takılabilen sağlam ayaklar

    Başka Bir Deyişle Konteyner Nedir Sorusuna Cevap

    Konteyner, milletlerarası kabul edilmiş standart ölçülerde imal edilmiş tabanı ahşap olan, duvarları ise alüminyum levhalarla kaplı olan, tavanı çelik saçtan yapılmış kasalardır.

    Konteyner ınDört köşesinde güçlü çelik taşıyıcı elemanlar bulmaktadır. Konteyner kenerları, çelik saç ve cam takviyeli reçinelerle kaplıdır. Kasa boyutları ise, genişlik ve yükseklik 2,4 m, uzunluk ise 6,9 veya 12 m olabilecek şekildedir. Bir konteyner birçok defada kullanılabilmektedir.

    Başka Bir Deyişle Konteyner Nedir Sorusuna Bir Cevap Daha

    Konteyner, kelime anlamı olarak ingilizceden dilimize geçmiş diğer kelimelerden biridir. Kutu veya kapalı kasa anlamına gelen container kelimesinden türetilerek amacına ulaştırılan konteyner kelimesi, bugun taşımacılıkta veya zemin üzerinde depolama amacıyla kullanılmaktadır.

    Fakat prefabrik sektörü içerisinde konteynerler farklı amaçlar için üretilip farklı gerekçeler ile kullanılmaktadır.

    Konteyner çeşitlerini ofis ve büro maksatlı kullanılacak konteynerler, şantiye, WC ve duş maksatlı kullanılacak tuvalet entegrasyonu sağlanan konteynerler, fabrikalarda kullanılacak olan depo konteynerleri, soğuk hava konteynerleri, lojman konteyneri, yatakhane konteyneri, yemekhane konteyneri, ve konteynerleri olarak sıralanabilir.

    Konteynerler teknik olarak farklı bir üretime sahip olmasa bile, diğer prefabrik ürünlerden ayrılmaktadır.

    Konteyner Hakkında Bir Kaç Bilgi

    Prefabrik konteyner evin detayları aşağıda verilmiştir.

    Konteyner gemisi bir araba taşıyıcısına dönüştürülebilir.

    Çelik direkler üzerine 11 prefabrik konteyner modülü kuruldu.

    Bir konteyner gemisinde çıkan yangının söndürülmesi genellikle zordur.

    Tam olarak nereye istenirse oraya bir kabin veya konteyner koyabiliriz.

    Konteyner gemilerinin büyüklüğü tüm dünyada TEU kapasitesi ile anlatılır.

    Poliüretanlı konteyner, denature alkol doldurmak ve taşımak için mükemmeldir.

    Bu kabin konteyner uygun değilse, şartnamenize uygun yeni bir ünite yapabiliriz.

    Bu çok- amaçlı standart konteyner, uluslararası konteyner taşımacılığına uygundur.

    Görüşme, Sorumlu Düşünme Merkezi adı verilen bir kabin konteyner içinde yapılıyor.

    Bu çalışmanın amacı, konteyner gemisi dizaynı için bir US programının geliştirilmesidir.

    Koreli gemi inşa şirketi STX, 22000 TEU kapasiteli bir konteyner gemisi yapacağını duyurdu.

    Konteyner evlerimizin tamamı yeni, ISO standardın uygun çelik konteynerlerden üretilmektedir.

    Konteyner, geleneksel inşaat malzemeleriyle karşılaştırıldığında daha düşük maliyetli bir çözümdür.

    Konteyner evin bir avantajı, konteyner modülünün sınırsız sayıda yerleşim planı oluşturabilmesidir.

    Prefabrik Ev Prefabrik Konteyner

    Prefabrik kelimesi prefabrike asıl anlamını taşımaktadır. Türkçeye ingilizceden geçen prefabrik kelimesi, pre yani ön anlamında ve sonrasında fabric yani yapı anlamında birleştirilerek prefabric anlamını kazanmıştır. Kısalarak ingilizcede prefab, uzun olaraksa prefabricate, prefabricated, prefabrication olmak üzere çeşitli anlamlar kazanmıştır. Prefabrik kelimesi asıl anlam olarak ön üretimli küçük prefabrik ev anlamına gelmesine rağmen ön üretimli olan ve portatif, hazır üretilmiş, ayrıca bu sektöre hitap eden birçok bileşenide kapsamaktadır.

    Örnek vermek gerekirse buna prefabrik ev, prefabrik villa, prefabrik yapı, prefabrik bina, prefabrik konut, prefabrik site, prefabrik sosyal tesis, prefabrik hangar, prefabrik şantiye, prefabrik çalışma sahası, prefabrik kapalı saha, prefabrik fabrika gibi kısa kısa bahsedebiliriz. Kullanım alanına göre prefabrik kabin ve prefabrik konteynerlerde bu prefabrike kelimesinin kapsadığı ön üretimli hazır yapılardandır.


    Prefabrik kabinler için kullanım alanları GSM kabini, satış kabini, pazarlama kabini, gişe kabini, güvenlik kabini, bekçi kabini, büro kabini, ofis kabini, wc kabini, duş kabini, tuvalet kabini veya diğer her kullanıma sahip, her yerde her amaca uygun şekilde kabinler olarak sırayalabiliriz.

    Konteynerler ise kabinler gibi depo konteyneri, ofis konteyneri, şantiye konteyneri, fabrika konteyneri, gişe konteyneri, güvenlik konteyneri, stok konteyneri, wc konteyneri, duş konteyneri, tuvalet konteyneri şeklinde başlıca sıralanabilir.Prefabrike anlamında kullanılan prefabrik kelimesi, kelime anlamı olarak bu şekilde ve kullanım alanları olaraksa kısaca yukarıdaki gibi başlıca sayılabilir.

    Bu Konuda Biraz Prefabrik ve Konteyner konuları fazla tekrarlamıştır...

    Birbirinden Güzel Ev Resimleri









    köşk resmi

































    Bahçeli Ev Ve Basit Pıratik Ev Resmi

    Monday, July 6, 2009

    Yeni 3 kapılı buzdolabı

    Avrupa’nın öncü beyaz eşya üreticisi Indesit Compary, 3 kapılı yeni buzdolabı Indesit Trilogic ile en yeni teknolojileri, pratik çözümler ve maksimum esneklik avantajıyla birlikte, Temmuz ayından itibaren tüketicinin beğenisine sunuyor. Üstün teknolojili Indesit ürünlerinin en yenisi Trilogic, benzersiz tasarımı ve çevre dostu yapısıyla tüketiciyi memnun etmeye hazırlanıyor. Üstelik Trilogic buzdolaplarında pek çok yenilik ön plana çıkıyor. Maksimum esneklik Indesit Company Ar-Ge uzmanları, ergonomik yapısıyla dikkat çeken Trilogic’i, tüketicilerin birbirinden farklı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdi. Trilogic’in benzersiz 3 kapılı tasarımı sayesinde iç hacmi, isteğe uygun olarak ve en ideal şekilde yönlendirilebiliyor. Soğutucu kısmında yer alan tek kapısı ve dondurucu kısmındaki birbirinden bağımsız 2 çekmecesi, kullanıcının buzdolabını kendi ihtiyaçları doğrultusunda isteği gibi düzenlemesine olanak veriyor. Gelişmiş No-frost teknolojisi Gelişmiş No-frost teknolojili Trilogic, yiyecekleri daha iyi muhafaza etmek, gıdaların gerçek tatlarını ve kokularını korumak için tasarlanmış yeni bir soğutma sistemine sahip... Yeni teknoloji sayesinde buzdolabının dondurucu kısmında buzlanma ve karlanma oluşumu engelleniyor; böylece soğutucu bölümü en ideal nem seviyesini koruyor. A sınıfı enerjiyle maksimum enerji tasarrufu 70 santimetrelik genişliğiyle özellikle dar mutfaklarda kullanım kolaylığı sağlayan Trilogic, A enerji sınıfı verimliliğiyle minimum enerji tüketimi ve en iyi performansı bir arada sunuyor. Hijyen kontrol sistemi, buzmatik ve ferah bir iç görünüm sağlayan cam raflar gibi özelliklere sahip Indesit Trilogic, 419 litrelik toplam kapasitesi ile 2009 yılının en çok tercih edilen buzdolaplarından biri olmaya aday. Trilogic’in diğer teknik özellikleri:
    Toplam brüt kapasite: 419 litre
    Buzdolabı kapasitesi: 296 litre
    Dondurucu kapasitesi: 123 litre Ölçüleri: 190x70x68,5 santimetreÖzellikleri
    Hijyen Kontrol Sistemi
    A enerji sınıfı
    Cam raflar
    Şişe rafı
    Buzmatik

    Kolay temizlenebilen hijyenik banyolar

    Duravit, zengin vitrifiye ürün yelpazesine yeni duş teknesi serisi inset’i de ekledi. Modern yapısının yanında renovasyon projeleri için de çözüm getiren inset serisinin tasarımı Mimar Prof. Frank Huster ile işbirliği içinde yapıldı. Seri, montaj yüksekliği inanılmaz derecede az olan ve tamamen su sızdırmaz özelliği taşıyan 14 akrilik duş teknesinden oluşuyor. Duş teknelerinin ebatları 800x800 mm ile 1600x900 mm ölçü aralığında bulunuyor. Tam anlamıyla dik açılı serinin tasarımı oldukça dikkat çekici. Tüm duş tekneleri, duş yaparken güvenliği artırmak için DIN 51097’ye uygun olarak şeffaf AntiSlip (kaymaz yüzey) kaplama ile birlikte sunuluyor. Duş teknesi %2 yüzey eğimine sahip. Bu eğim suyun 0.7 l/saniye hızla gidere akmasını sağlıyor. Kullanılan suyu yüzeyde bekletmeden hızla gidere gönderen bu sistem sayesinde hijyenik olan Duravit inset’in temizlenmesi çok daha rahat. Duravit inset’in montajı da çok kolay. Montaj, seramiklerin örülmesinden sonra tamamlanıyor. Böylece, genelde bu aşamada meydana gelen zararların önüne geçilmiş olunuyor. Eski binaların yenilenmesi ve modern hale getirilmesinde karşılaşılan en büyük problemlerden biri zemin, şap ve fayans kaplama yüksekliğinin yaklaşık 50 mm olmasıydı. Duravit’in yeni duş tekneleri bu nedenle son derece düz olarak tasarlandı ve ayak sistemi dahil toplam yüksekliği 50 mm’den az tutuldu ve özel bir yöntemle monte edilen yeni bir drenaj sistemi kullanıldı.